Наші контакти

м. Львів, Україна

вул. Опришківська 3  

  +38 (063) 964 22 11

  +38 (098) 552 96 42

  • YouTube - серый круг
  • Facebook - серый круг
  • LinkedIn - серый круг

© 2007 Chinchilla Real Fur. Все права защищены

Шиншиловий бізнес призначений для людей будь-якого віку і професій, як для досвідчених фермерів, які вже давно займаються вирощуванням хутрових звірів, так і для людей, які не займалися нічим подібним. Шиншил можна з успіхом вирощувати як на великих фермах, так і в невеликих домашніх господарствах. Сам процес вирощування тварин, при правильному підході і при наявності необхідної інформації – відносно простий і доступний всім.

Шиншила надзвичайно гнучкий до умов вирощування звірок. Вона виживає при температурі від – 40 до +30 С і цілий рік харчується сухими кормами.

Шиншил успішно вирощують уже на протязі 100 років, в таких країнах як: Аргентина, Бразилія, Данія, Угорщина, Румунія, Латвія, Литва і т.д. У 1993 році тільки в Німеччині було зареєстровано понад 2000 господарств, а на сьогоднішній день в Бразилії і Аргентині їх більше 5000, і т.д.

Багато фермерів-початківців задаються питаннями, чи варто вирощувати шиншил? І чому треба вирощувати саме шиншил? Цілком правильні з Вашого боку питання.

Всім відомо, що натуральне хутро у всі часи розвитку людського суспільства користувалося підвищеним попитом і мало високу ціну. Хутро недарма називали « м'яке золото ». З давніх - давен на Русі шкірки хутрових звірів служили в якості грошей. Відомо, що навіть данину платили цінними хутрами: шкурками соболя, куниці, чорнобурки.

Виявляється, що і на іншому краю світу, в горах Андах, люди робили те ж саме. Індіанці племені Хінха, що жили в високогір'ях Анд близько 900 років до нашої ери, платили данину своїм завойовникам, шкурками хутрових звірів шиншил.

Шуби з хутра шиншил в усі часи визначали соціальний статус її власника. Прості люди не мали права їх носити. Завойовники Південної Америки – іспанці, привезли перші шуби в Європу. Вперше вони з'явилися в королівському палаці, а потім миттєво почали поширюватися в Європі і Америці.

 

Хутро шиншили на сьогоднішній день є найдорожчим, і про це говорять ціни на хутряні вироби і аксесуари з нього.

Бізнесмени, відомі актори і співаки, адвокати і лікарі, спортсмени – ось люди, яких об'єднує те, що вони багаті і можуть купувати і купують хутро.

Підведемо підсумки: якісне натуральне хутро виробляти вигідно тому, що воно користувалось, користується і буде завжди користуватися попитом, і ціна на нього буде високою

Чому ж хутро шиншили таке дороге? Причин тому кілька. Перша з них пояснюється унікальною будовою хутра звірка. Якщо у всіх хутрових звірів з однієї волосяної цибулини виростає лише один волосок, то у шиншили – 60-80 павутинок товщиною 12-14 мікрон. На одному квадратному сантиметрі їх налічується 25 тисяч, при висоті ворсу 2,5-3 см. Одним словом -  це суцільний шар найніжнішого, пружного та шовковистого пуху.

Сам волосок має різне забарвлення по висоті і різне забарвлення на спинці, боках і животі, що додає чарівності цьому неповторному хутру – хутру яскравих емоцій. Ми постійно бачимо і чуємо цю захоплену реакцію подиву у сотень людей, доторкнувшись рукою до нього: «Я ніколи такого не бачила!», «Який він ніжний і м'який!».

Так ось ці особливості хутра шиншил, його краса і виняткова ніжність, іншими словами його висока якість і обумовлюють його постійно високу ціну.

Шиншила – травоїдна тварина! І це великий плюс і перевага шиншили в порівнянні з іншими тваринами. Соболь, куниця, норка, чорнобурки, песець – тварини всім знайомі і хутро їх також дороге, але всіх об'єднує те, що годувати їх потрібно м'ясом, рибою, та й в фермерських умовах почати розводити їх справа досить непроста, через необхідність великих початкових капіталовкладень і конкуренції, а також великих площ приміщення, що значно впливає на собівартість вирощування.

Також не можемо не відзначити той факт, що шкурка шиншили в будь-який час року має робочий стан. У шиншили немає яскраво вираженої за порами року ліньки. На фермах шиншил, забій на шкурку проводиться цілий рік, по мірі дозрівання хутра, незалежно від пори року (детальна інформація про хутро і роботу з ним викладена на сторінках нашої книги «Мех шиншиллы. Производи лучшее»)

Ну а що з пропозицією хутра шиншил на світовому ринку? Звичайно ж, виробництво виробів і аксесуарів з цього хутра буде рости, але темпи цього зростання не можуть бути дуже великими. Чому не можна чекати різкого стрибка виробництва хутра, раз є стійкий попит? Та тому, що він обмежений генетичною властивістю шиншил, відносно повільно збільшувати своє поголів'я. В порівнянні з іншими тваринами, скажімо з кроликом, шиншила народжує менше. Одна середньостатистична самка приносить 4 малюка (50% самок і 50% самців, а можливості збільшення загального поголів'я визначаються тільки кількістю народжених самок) тому обсяги шкірок збільшуються поступово і з постійним зростанням попиту на них.

Обсяг ринку шиншилового хутра в світі близько 300 тис. Східна Європа виробляє близько 100 тис. шкірок, при цьому має великий потенціал розвитку, тому що собівартість вирощування тварин, робоча сила, енерговитрати в Україні та в країнах СНД набагато нижчі країн Латинської Америки і Західної Європи.

Хоча ще не всі «плюсики» шиншил ми відзначили в цьому розділі, але давайте підведемо підсумок:

Шиншил вирощують, так як:

  • Хутро завжди в ціні – Займаємося хутром

  • Хутро шиншили дороге – Виробляємо дороге хутро

  • Попит на якісне хутро шиншили постійний – Виробляємо те, що купують

  • В Україні мало якісних хутряних шиншил – Вирощуємо хутряних тварин

  • Шиншила – травоїдна тварина. – Низька собівартість вирощування, корми недорогі і доступні всім

  • У шиншил хутро дозріває за віком – Забій відбувається круглий рік

  • Вирощувати шиншил при правильному підході і при наявності необхідної інформації – не складно і доступно всім